Kako sam odlučila promjeniti putanju svoje karijere?

Ghaan Knezevic Kako sam odlučila promjeniti putanju svoje karijere?

 

Te 2014. sam imala (skoro) sva znanja o psihologiji uspjeha, imala posao i živjela ok..
Ipak jako me nerviralo što se nisam mogla pokrenuti na nešto novo i drugačije.. željela sam konkretnije da osjetim principe uspjeha, a nikako nisam imala pokretačke energije.
U isto vrijeme nervirala me je stagnacija na poslu, nemogućnost brzog napredovanja i učenja.

Stalno sam se mučila da vizuelizujem cilj unapređenja, ali uvijek kao da je nedostajao taj čarobni sastojak, taj neki nevidljivi spin... impuls života da me izvuče iz ustaljenog i poveže sa novom realnošću.

Neprestalno sam mozgala kako da osmislim neku svoju priču i ta priča se počela razvijati susretom sa tradicionalnom metodom za energetsko balansiranje – Reiki-jem.

Bila sam oduvana tim osjećajem lakoće i radosti koja se naizgled niotkud pojavila u moj život!

Sve je postalo lakše, centrirala sam se kroz vrijeme koje sam sebi dala u Reiki sesijama i ideja se sama od sebe (opet naizgled) pojavila!

Oduvijek sam voljela event menadzment jednako koliko i teme ličnog razvoja i onog trenutka kad se moj um rasteretio racionalnog presabiranja, ideja je osjetila prostor da može isplivati.

Ideja o organizovanju prve Reiki obuke bila je rođena, prve potvrde bile su prikupljene i sve me je podržalo, a ja sam bila presrećna.

Prva radionica je imala ogroman odziv, telefon mi se nije gasio, predavači su bili prezadovoljni, a podrška sa svake strane je došla baš kako se samo može poželjeti.

 

Uslijedilo je planiranje i narednih aktivnosti i sramežljivo proširivanje te moje lude ideje da bih mogla postati inicijator ne jednog nego mnogobrojnih projekata na temu ličnog razvoja.

 

Posle tog prvog uspjeha nekako sam mislila najteže je prošlo, no kao što to biva prve prave teškoće su tek krenule. Počela sam osjećati poglede uprte u mene, načula prve zlobne komentare, pa ostala i bez organizacione podrške na koju sam računala.

Pojavile su se prve spoljašnje blokade, ali zapravo prave blokade pojavile su se u meni. Osjećala sam se prozvanom jer sam se usudila napraviti nešto drugačije, osjetila sam prve zamjerke jer se tu krenulo raditi i o novcu i nekom isticanju, a dobila sam i prva zatvorena vrata bez obzira na datu riječ...Bila sam šokirana, ljuta uplašena i počela sam sumnjati u svoju ideju i još više u sebe.

 

Sumnjala sam da li ja stvarno zaslužujem da povedem tako važne(za mene ogromne) aktivnosti i da stanem cijelim bićem iza svega. Najkraće rečeno osjećala sam se potpuno sama u nečemu potpuno novom, prestravljena, malda i neiskusna.

 

Sa poljuljanim samopouzdanjem, poljuljanom vjerom, poželjela sam pobjeći glavom bez obzira... tamo gdje je sigurno i toplo, ustaljeno, predvidljivo...ali isto tako I pakleno dosadno i mimo mog tek probuđenog poriva kreiranja nečeg genijalnog.

Znala sam: nema nazad i osjetila da ima smisla proći kroz ovo i “predator” u meni se probudio.

 

Shvatila sam da ne mogu više biti u sjenci kada sve u meni gori da moja ideja bude viđena, shvatila sam da niko na ovom svijetu ne može bolje stati iza moje ideje nego ja i shvatila sam moram preuzeti hrabro novu ulogu- ulogu Inicijatora promjena.

Nema više umanjivanja značaja, nema više nisam to ja (ne nego je moja Šauma ????)nema više dvosmislenih poruka koje šaljem iz stomaka ( I gledajte me i nemojte me gledati jer ovo nije ništa novo,a ipak je senzacionalno novo!)

Bilo je to prvo ogromno suočavanje i prvo “vatreno krštenje” iz kojeg se našao način i naravno nastavilo sa svim zamišljenim, a da se spolja prilike nisu promjenile.

 

Mojoj stidljivosti morao je doći kraj, a ja sam odlučila da sam spremna iskoračiti najbolje što znam sa svim onim što jesam.

I tako je i bilo, zauzela sam se, pronašla način i istrajala.

Iz tog burnog i buntovnog početka narednih godina razvijala sam standarde za priču ogranizovanja edukcija na primorju i sve ostale procese koji se nekako htjeli ne htjeli počnu otvarati sve brže sa preuzimanjem odgovornosti iznova i iznova.

 

Danas nemojte misliti da nemam neke druge izazove, ali sam preponosna što ih imam jer je to znak da prihvatam rast i sa srećom i vjerom u sebe ih prevazilazim korak po korak i time palim vatru radosti i u meni i oko mene.

Isto tako Ti koja ili koji ovo sada čitaš znam da imaš svoju vatru koja možda još uvijek stidljivo svjetluca i želi da zasija jače kroz usud na nove ideje, priče, poslove, ciljeve..

 

Znam kroz šta se treba proći da bi ovladavali svojim strahovima, nesigurnostima, usamljenošću i znam da je za tebe moguće isto kao što je za mene i bilo i ostalo.

 

Zato pronađi ideju koja ti se sviđa i krećemo neustrašivo u nove pobjede.

Uz moju podršku ćeš mnogo lagodnije proći nego ja u svojim početcima, a ja ću biti srećna jer znam da je vrijedilo višestruko svo ovo i mnoga druga iskustva o kojima ću tek pisati.

Poziv za NLP Basic nađi na linku >>>>>

A da zakažeš opušten razgovor sa mnom javi mi se ili na info@ghana-pokreni.me ili 067 367 390.

 

S Ljubavlju,

GhanaPodelite na | Podelite na