Ako želite da date ljubav djeci.

Ako zelite da date ljubav djeci, a nakon svakog primanja te ljubavi opet ste je gladni i željni, vjerovatno imate nerješena očekivanja o ispunjenju svojih potreba iz djetinjstva...


Stalno imate potrebu da budete zajedno sa svojom djecom, da im date ljubav, da uzmete ljubsv možda još više, da ih gledate upijate i uživate ...
Naravno da je davanje i primanje nešto što se prirodno dešava i što je dar života..

No šta ako imate stalnu prekomjernu emotivnu glad koliko god da provodite vremena s djecom vi i dalje ne osjećate da je potreba namirena?

Možda vas to i blokira da ostvarite svoju karijeru ili ispunite neke svoje druge želje a ipak svjesno ne možete doći do rješenja.

Pokušavamo promjeniti vrlo osjetljive dijelove sebe na silu ili uopšte ne pokušavamo i po nekad sebi stvorimo i iluzornu predstavu da je baš fenomenalno tako biti vezan...a zapravo posesivno vezan.

Sve sto radimo crpeći ljubav iz djece je beskonacno nadomjescivanje nedostatka koje nikad ništa spolja neće moći iscjeliti do kraja.

Iz tog razloga važno je znati prave informacije i ne zavaravati se i ne koristiti djecu za svoje "prečice" do ljubavi.

Ne mozemo znati svrhu dolazka djeteta i njegovu buducnost, ali radjanje djece iz naše potrebe za ljubavlju ne bih rekla da je rjesenje samo po sebi.

Zašto?

Zato što isto kao i kad od bilo kog drugog tražite rješenje svoje praznine to se dugoročno ne može desiti jer je potrebno da uz pomoć određene prakse nađete način da promjenite okvir odnosa unutar sebe a to ide uz dublji rad 1 na 1.

Za ovaj rad sa klijentom koristim tehniku REPRINTING, ČIŠĆENJE VREMENSKE LINIJE, CHUNKING po Neuro Lingvističkim Nivoima i druge pomoćne alate kako bih tokom razgovora u doživljaju potpunog povjerenja povela osobu do situacije iz prošlosti koja iz nesvjesnog i dalje na destruktivan način upravlja našim ponašanjima.

Ponašanja koja imamo nikada ne treba osuditi jer je krivica tek ekstremno toksična emocija, no potrebno je shvatiti da to, kao i sve drugo, radimo iz najbolje namjere- iz legitimne potrebe za ljubavlju, nježnošću, bliskošću- samo se način kroz rad sa nesvjesnim mora promjeniti da bi napokon "zakrpili" tu rupu emotivne gladi bez dna...

 

Ako želite da date ljubav djeci.Da zakažete besplatan uvodni razgovor na temu individualnog rada sa mnom kroz KOUČING ZA LIČNI RAZVOJ klikni ispod i popuni formu:

Kontaktirajte nas

security code