NLP Practitioner

Put upoznavanja sebe - NLP Practitioner

 

Već neko vrijeme smatraš da radiš na ličnim temama, voliš da razumiješ psihologiju "stvari", voliš učenje i slobodu u razmišljanju i djelovanju, a možda želiš i poslovno da napreduješ?

Znaš da je emocionalna inteligencija jednako bitna kao i IQ i treba ti provjeren i konkretan način da svoje emocije usmjeriš u željenom pravcu?

Zasitila si se motivacionih govora koji kratkoročno inspirišu i treba ti jasna struktura kroz koju ćeš dobiti smjernice za dugoročnu motivaciju i upoznavanje sebe i svog poslovanja iz jednog novog ugla.

 

Neuro Lingvističko Programiranje je program za tebe!

 

Nastalo 70-ih godina prošlog vijeka proučavanjem najuspješnijih psihoterapeuta te modelovanjim njihovih do tada nesvjesnih strategija uspjeha NLP se brzo razvio u svjetski poznatu i priznatu metodlogiju za koju važi da mjenja kvalitet života iz korjena.

Naziv potiče od:

  • NEURO se odnosi na način na koji percipiramo svijet kroz naših 5 čula i od tih zapamćenih načina tj. "unutrašnjih programa" zavisi najveći dio naših izbora, razmišljanja, dilema i odluka.
  • LINGVISTIČKI se odnosi na to kako komuniciramo taj naš način percipiranja svijeta i kako istom tom lingvistikom možemo promjeniti tok misli i uslovljenost reakcija.
  • PROGRAMIRANJE se odnosi na najvažniji dio a to su upravo tehike i alati koji nas kroz raznorazne mentalne i emocionalne vježbe "programiraju" na zdravije odnose, prihvatljivije reakcije i uspjeh uopšte!

 

Kada jednom osvjestite svoje "slijepe mrlje" više ništa nije isto, jednostavno znate više i samim tim lakše vam je da se nosite i sa "teškim" sagovornicima i sa porodičnim izazovima i sa ličnim preispitivanjima. Sve to rezultira višim nivoom svijesti i umnogome boljim rezultatima na svim životnim poljima!

 

NLP PRACTITIONER EDUKACIJA IMA 9 MODULA, 9 NEIZOSTAVNIH STEPENICA DO USPJEHA!

 

Otvoren je poziv za novu NLP Practitioner edukaciju koja će se održati u Herceg Novom, od septembra 2021.

 

Pruzmite PDF

NLP Practitioner

 

DA BI NAJBOLJE, A OPET SAŽETO, DOBILA PREDSTAVU I OSJEĆAJ ZA OVAJ PROGRAM, TE OSLUŠNULA UNUTRAŠNJI GLAS U VEZI SA SADRŽAJEM, U NASTAVKU PROČITAJ OPIS ZA SVAKI:

NLP BASIC

 

Na NLP BASIC-u ili 1. modulu NLP edukacije dobijamo novu perspektivu svega, jer počinjemo da primjećujemo ogroman broj neverbalnih signala u komunikaciji, počinjamo da shvatamo prirodu naših reakcija i napokon da upravljamo istim!

Osim zanimljivih priča o nastanku NLP-a, istorijatu, osnivačima i pretpostavkama uspjeha dobijate znanje o tome kako prirodno ući u skladan odnos sa bilo kim preko puta nas!

 

Učimo o svijetu i sebi kroz detaljan pregled različitih komunikacionih tipova, učimo o tome šta naše neverbalno "komunicira" dok mi mislimo da ćutimo i naravno učimo kako maksimalno iskoristiti moć naših čula čime naša percepcija svijeta postaje obojenija, usklađenija, harmoničnija..

Radimo i na ciljevima po "receptu" najuspješnijih, i pomjeramo granice svojih vizija te postavljamo prve stepenice ka uspjehu po našoj mjeri!

 

 

NLP PRACTITIONER MODUL 2

 

Na ovom modulu usavršavamo svoju tehniku prepoznavanja suptilnih promjena u neverbalnoj komunikaciji sagovornika.

Učimo da se uskladimo na svim nivoima tj. kroz riječi, intonaciju, izgled, pokrete i osjećaj sa svojim sagovornikom.

Usavršavamo svjesno upravljanje dobrog odnosa sa svojim sagovornicima.

 

Razvijamo svijest o svojem trenutnom i željenom stanju te učimo i prve procesne vježbe.

Prva i jedna od najmoćnijih vježbi se upravo odnosi na "ubacivanje" sebe u stanje koje želimo u onim "kriznim" ili u situacijama u kojim jednostavno želimo više da uživamo.

Bilo koji osjećaj da nam manjka za postizanje bilo kog cilja - ovdje ćete prvi put doživjeti magiju.

 

 

NLP PRACTITIONER MODUL 3

 

Treći modul je rezervisan za pritanja koja "raskrinkavaju" svaku iluziju, nedorečenost, dvosmislenost ili jednostavno nejasnoću.

Zbog toga što je svako od nas jedinstven i zbog toga što ipak postoje određeni parametri po kojima smo slični i različiti svako od nas u običnom govoru neke informacije nesvjesno "izvrne", "generalizuje", ili jednostavno ih se ni ne sjeti spomenuti tj."izbriše".

 

S obzirom da kompleksnost naše psihe obuhvata 6 osnovnih hijerarhijskih nivoa učimo da prepoznamo kako nam precizna pitanja pomažu da ne zalutamo u pogrešne zaključke, ne nagađamo i ne uđemo u konflikt samo zbog nesvjesnih procesa koje kroz ova pitanja osvjetljavamo.

Učimo i prve hipnotičke govorne obrasce poznatog Miltona Eriksona i zahuktavamo igru sa svojim čulima.

 

 

NLP PRACTITIONER MODUL 4

 

Na ovom modulu obrađujemu možda najzanimljiviju NLP temu - nesvjesno kodiranje informacija od kojeg zavisi kako određene događaje percipiramo. Događaj je neutralan dok ne preraste u doživljaj a to kako kreiramo doživljaje zavisi od opisa naših unutrašnjih predstava, od toga koliko dobro pamtimo kako i šta je neko rekao ali možda ponajviše od osjećaja koji imamo u svom tijelu.

 

I pazite šta?

Učimo kako da mijenjamo "kodove" - i kako da napokon počnemo da vrtimo "dobre" filmove u svojoj glavi. Najjednostavnije rečeno dobijamo daljinski upravljač za svoj um.

Temu feedback-a obrađujemo tako da kažemo iskreno kako se osjećamo i šta mislimo, a da u isto vrijeme sa osobom kojoj to iznosimo održimo fenomenalan odnos povjerenja.

 

I na kraju najslađe, uskačemo u "tuđe cipele" i radimo vježbu u kojoj jednu istu situaciju percipiramo iz potpuno druge "kože". I pazi šta... Čuda kao da postaju stvarna!

 

 

NLP PRACTITIONER MODUL 5

 

Ovo je modul koji mnogi zapamte dobro. Ovo je modul koji nam razbistri um na jedan potpuno oslobađajuć način.

Ovo je modul na kom učimo kako da ponovo pokrenemo kreativne vizije svoje budućnosti, a onda kada kreativnost naraste pravo je vrijeme da je pretočimo u konkretne ciljeve.

 

Znate ono "Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari". E mi baš učimo kako da želimo i osjetimo kao da ciljevi već jesu naša stvarnost. Kako da razgraničimo naše od nametnutih ciljeva i kako da nađemo pravi i nepresušni izvor motivacije.

 

Bavimo se i temom nesvjesne percepcije vremena i pitanjem "Za šta imamo život, a ne za šta imamo ili nemamo vrijeme?"

Kako iz modula u modul idemo u sve kompleksnije i zanimljivije vježbe tako je za ovaj modul predviđena vježba koja lansira naš potencijal i talente do same fizičke realizacije svega zamišljenog.

 

 

NLP PRACTITIONER MODUL 6

 

O uvjerenjima vam vjerovatno niko u osnovnoj školi nije pričao, a dokazano je da kreiraju našu stvarnost. Kako to?

Pa tako jer su uvjerenja nesvjesne pretpostavke o svemu što nas okružuje uključujući nas same, odnose, novac, uspjeh itd. Znate one fraze od "život je težak" do "vrijeme je katastrofalno" i "ja sam takva i to je to".

 

Na ovom modulu razotkrivamo šta sve imamo pothranjeno kao "realnosti" kako one koje su nam podržavajuće tako i one druge i najvažnije od svega učimo to da mjenjamo i kreiramo podržavajuća uvjerenja na svim nivoima.

Na ovom modulu otkrivamo (samo sebi) najintimnije uslovljenosti naših nesvjesnih destruktivnih obrazaca ponašanja.

 

Radimo i postavljanje ciljeva po Neuro Logičkim Nivoima gdje odlazimo do definisanja svih onih najbitnijih djelova nas, od ponašanja, sposobnosti do vrijednosti i uloga za konkretan cilj. Sve se slaže na svoje mjesto i nama postaje još jasnije šta tačno treba uraditi da bi postigli bilo šta u životu!

 

 

NLP PRACTITIONER MODUL 7

 

Kada smo savladali toooliko novih tehnika u komunikaciji, razumjeli napokon sebe i svoje "hirove", usaglasili se sa svim što smo željeli, prevazišli zamke u komunikaciji, naučili da "setujemo" svoj um na pozitivne ishode i postavili puno ciljeva sada svemu tome dodajemo IGRU!

 

Na 7. modulu učimo kreativnu strategiju genijalnog Walt Disney-ja!

Napokon dobijamo konkretan način ne samo kako da utišamo kritičara u nama već kako da prosperiramo sa tim unutrašnjim glasom, ali i kako pokrenuti sebe na realizaciji i sanjarenje!

 

Kroz ove vježbe dobijamo ulogu koju možda čitav život očekujemo da nam neko drugi da i dodjeli..i za kraj učimo kako i od PREGOVORA kako kući tako i na poslu napraviti magiju gdje svi dobijaju!

I sad se pitate, ima još nešto nakon ovoga?

 

 

NLP PRACTITIONER MODUL 8

 

Ima još... ni ne možete naslutiti i zato ću vam uvjek iz rukava vaditi po još neki džoker.

Na 8.modulu puštamo svo stečeno znanje da se slegne i otvaramo se nečem potpuno novom - najmoćnijim energetskim tehnikama koje će nas osloboditi emocionalnog tereta teških odnosa, spremiti da budemo u srži svoje biti uvijek i dati šire razumjevanje NLP tehnika kroz energetski pristup.

 

Razumjećete kako je vaše tijelo vaša mapa koja vas vodi do samoaktuelizacije. Prepoznaćete uzroke nekih tegoba kako emocionalne tako i fizičke prirode i najvažnije shvatićete kako je sve povezano - i kako ipak možemo uticati i na te "nevidjljive stvari" u stvom životu.

Um - tijelo - emocije: jedna cjelina.

 

 

NLP PRACTITIONER MODUL 9

 

SERTIFIKACIJA

Deveti modul nam služi da objedinimo sva stečena znanja, utabamo još jednom put koji smo prešli i pripremimo se za nove nivoe kao i da proslavimo pređeni put, zastanemo, osvrnemo se i čestitamo sebi i drugima na postignutom.

Na ovom modulu polaznici kažu:

"Mislili smo da pretjerujete sa obimom i dubinom tema koje najavljujete, ali vi zapravo niste dovoljno detaljno objasnili koliko će značajan trag ova edukacija na nas ostaviti i šta će se pokrenuti".

 

Bilo kako bilo, sa NLP edukacije čovjek izađe osnažen iznutra, motivisan, usmjeren i usavršen kako za poslovne tako i privatne uspjehe. Zato baš tebi koja/koji ovo čitaš želim dati vjetar u leđa da bi zajedno uživali u uspjehu koji nas čeka!

Važna informacija je da ovo nije "samo" edukacija, ovo je "alat za srećan život" i edukacija za čitav život jer se integracija nastavlja dok ne izgradmo naš idealan životni stil u kojem ostvarujemo sve što slobodno zamislimo!

 

NAČIN IZVOĐENJA:

MODUL = 2 dana treninga - jedan vikend

NLP BASIC - 1. MODUL NLP PRACTITIONER EDUKACIJE se može pohađati zasebno

NLP PRACTITIONER se sastoji od ukupno 9 modula (9x2 dana treninga=18 dana treninga)

Na svake 3 do 4 sedmice, u prosjeku jednom mjesečno jedan VIKEND.

Vrijeme trajanja: od 9 do 16:30h

Mjesto održavanja: Tivat - Knightsbridge Schools International 

Termini NLP modula uvijek su unaprijed definisani, a konkretne termine za narednu grupu kao i najčešće postavljana pitanja naćićete po preuzimanju dokumenta klikom na sliku ispod!

 

KLIK NA SLIKU ZA PREUZIMANJE DETALJNOG POZIVA 

 

NLP Practitioner

 

Hvala na ukazanom povjerenju i interesovanju!

~Be the change you wish to see in the world.~ Mahatma Gandhi

 

Klikni za naredni NLP nivo

NLP Practitioner onlinePodelite na | Podelite na

Prijavite se: