završeno - Holistička radionica uživo „ZAGRLI TUGU”

Problem nije problem, borba je problem.

 

Govorila je Virdžinija Satir, najveće ime u sistemskoj porodičnoj psihoterapiji i jedna od tri prva modelovana psihoterapeuta tokom nastajanja NLP-a.

 

Ovo se poklapa sa osnovnom paradigmom jogijskog pristupa koji kaže da nesvjesno potiskivanje neprijatnih emocija stvara još veće blokade i unutrašnje konflikte, zapravo to je ono što predstavlja pravi porblem-borba protiv svoje prirode.

S koje god tačke da pogledamo jasno nam je da je zdravo imati ekspresiju svojih emocija, no ipak činjenica je da na taj luksuz najveći broj nas nije imao pravo kao dijete.

 

Pod plaštom fraza poput „Budi dobar/dobra“, „Nemoj plakati“, „Ružan/na si kad plačeš“, „Ne uznemiravaj druge“ učili smo o svijetu, ali još značajnije učili smo o nama samima.

Kad god bismo osjetili naviranje socijalno neprihvatljivih emocija, mi smo dobijali poruku da sa nama nešto nije ok, jer to nije lijepo, dobro, korisno, pristojno…

Godinama smo živjeli ne znajući da je taj dio nas ostao nedovršen, emocija neprorađena.

 

Ono sa čime se ja kao NLP Trener i Kouč susrećem u radu sa ljudima je problem zbog nemogućnosti pronalaženja uzroka nezadovoljstva.

Kao po pravilu uvijek se radi o unutrašnjem konfliktu. Da li je u pitanju tuga, ljutnja, strah, ili neka druga neprijatna emocija ono su uvijek povezane sa određenim uvjerenjem o nedovoljnosti…

 

To uvjerenje se vrlo vješto skriva i aktivira čim se približimo nekoj od neprijatnih emocija i kaže“ Nisi dobar/ra ako se ljutiš, ako si tužna ili ako te strah“. Pošto smo nerjetko bili kažnjavani zbog pokazivanja svojih emocija, kao mali smo zaključili: „Nije bezbjedno pokazivati emocije“.

 

 

A zašto pričamo o ovome?

 

Pa upravo zato što je prvi korak u upoznavanju istinskog sebe, upoznavanje svih, i dozvoljenih i nedozvoljenih emocija. S ove tačke dobijamo mogućnost da ih proradimo, dovršimo proces sazrijevanja i izgradimo emocionalnu inteligenciju prije svega u odnosu sa sobom.

 

Kombinovanjem NLP Koučing pitanja, procesnih vježbi i Kundalini Yoga vježbi, meditacija i tehnika disanja najdjelotvornije imamo priliku obraditi nesvarenu emociju i jednom za čitav život skinuti teret neusaglašenosti sa samim sobom. Emocije koje sam i sama dugo gutala su tuga i usamljenost.

 

Decembar je vrijeme za prepuštanje i hajde da ZAGRLIMO TUGU zajedno kroz grupni koučing i Kundalini Yogu.

 

Kraj godine je vrijeme praznika i slavlja, ali vrlo često takođe vrijeme usamljenosti, tuge, nesigurnosti, preispitivanja, krikovanja, nezadovoljstva, depresije i anksioznosti.

 

Pošto se ove godine osjećam spremnija nego ikad da zaronim u svu tugu i i sve usamljenosti, obgrlim ih i transformišem baš ovog Decembra želim i tebi biti od pomoći da uvidiš svu raskoš slobode i samopouzdanja s upoznavanjem i iscjeljivanjem onih do sada skrivenih unutrašnjih konflikata.

 

Zato, pozivam te da mi se pridružiš na prvoj holističkoj radionici „ZAGRLI TUGU”, uživo u Tivtu, u četvrtak, 16. decembra.

 

Holistička radionica uživo „ZAGRLI TUGU”

 

 

Zašto je  „ZAGRLI TUGU” holistička radionica?

 

Ovo je iskustvena radionica na kojoj ćemo se baviti i umom i tijelom i emocijama kombinacijom NLP tehnika kroz grupni koučing i Kundalini Yogu. Kroz procese i vježbe, sprovodiću vas kao NLP Trener&Kouč i Kundalini Yoga Učitelj.

 

U prvom dijelu radionice ćemo zajedno, ali svako za sebe u svesci odgovarati na pitanja u vezi sa svojim emocijama tražeći istoriju problema, kao i otkrivajući put za konačno razrješenje.

 

U drugom dijelu radionice ćemo raditi Kundalini Yogu s kojom ćemo produbiti svoju svjesnost i pokrenuti porces prihvatanja i transformacije najvažnijih unutrašnjih sukoba.

 

Pomozi mi da napravimo zajedno ovo društvo zdravijim okruženjem za našu djecu i usudi se poželjeti dobrodošlicu svemu što ova radionica kod tebe pokrene.

 

 

Šta: Holistička radionica uživo „ZAGRLI TUGU“

Mjesto: Knightbridge School, Tivat

Kada: četvrtak, 16.12.2021, od 19.30 do 21.30

Ko: NLP Trener&Kouč, Kundalini Yoga Učitelj, Ghana Knežević

Cijena/uslov za učešće: GRATIS za one koji podjele IZAZOV PRODIŠI sa Ghanom i taguju @ghana_knezevic IG profil.

Napomena: Ponesi svesku i olovku, kao i svoju joga prostirku i dođi u udobnoj odjeći.

Prijava: Prijava na radionicu je obavezna. Možeš se prijaviti putem formulara ispod ili slanjem maila na adresu: info@ghana-pokreni.me

Broj mjesta je ograničen na 30.

 

 

Dobro mi došli!

GhanaPodelite na | Podelite na

PRIJAVITE SE: