Utisci Zelene Jogijske dijete

 

Dragi moji,  u ovom tekstu bih ukratko podjelila sa vama moje iskustvo DRUGOG samo-izazova Zelene Jogijske Dijete.

Odmah da kažem da se ne radi o programu za mršaljenje (iako kilogrami znaju spasti), da nema kafe, nema hleba, nema mliječnih proizvoda, nema mesa, nema kasnog lijeganja i nema vrdanja ???? Vjerovatno se sad se pitate “Pa čega ima?”, pa evo ukratko:

 • svako jutro u 4:30 hladan tuš
 • svako jutro od 5 do 6 Kundalini Yoga (fizičke i energetske vježbe, meditacija, tehnike disanja)
 • svako jutro celerov sok
 • svaki dan samostalno spremanje hrane
 • svaki dan samo zeleno voće i povrće po posebnoj ajurvedskoj recepturi
 • svaki dan tačno određeno vrijeme konzumacije obroka

Prvi program od 7 dana sam prošla na jesen 2020, a drugi prošle nedelje.

Obožavam kompleksne zadatke, situacije i izazove pa koristim posebno vrijedne prilike da testiram svoju snagu volje i baš zato djeljenjem ovog iskustva vjerujem da ću i kod vas probuditi isto!

 

Moram podjeliti da sam i nakon prvog izazova bila van sebe od ponosa koji sam osjećala, no sada kada pogledam tu Ghanu, u fazonu sam da je tu bilo puno preživljavanja i borbe, neusaglašenosti misli i akcija, bježanja od trenutka fizičke i emocionalne boli i baš zato mi je drugi krug programa izrodio potpuno novi nivo svijesti, prisutnosti i snage, pa je paralela ova dva programa ono što vam predstavljam.

Neki od mojih najvažnijih uvida tokom ovog sedmodnevnog izazova samoiscjeljenja su:

 • Otkrivanje novog nivoa zavisnosti u odnosu sa hranom i otpuštanje istog
 • Otkrivanje uvjerenja da “moram biti na nivou zadatka” i prihvatanje: rođenjem sam na nivou zadatka - sve ostalo je moj slobodan izbor
 • Otkrivanje uvjernja “dobro mi je, ne moram sada na program” i mjenjanje sa “zaslužujem I vizualizujem još veći nivo DOBROG”
 • Otkrivanje snage da budem prisutna sa sobom kao prijatelj i u najizazovnijim momentima (snaga sadašnjeg trenutka)
 • Pomjeranje granice istrajnosti (umjesto izdržljivosti koja predstavlja više patnju nego snagu) i u vježbama koje su trajale i po 20 minuta u jednom položaju
 • Otkrivanje moći fokusa na ono što mi je izbor, a ne ono što “propuštam” (joj da mi je kafica, komad domaće pogače ili malo više sna jednostavno više nemaju snagu)
 • Otkrivanje lakoće tijela i novog nivoa nježne stvaralačke energije umjesto potpaljivanja unutrašnjeg goniča

Neki od najtežih trenutaka koje sam prevazišla bili su:

 1. Hladan tuš – skakutanje po kadi u nadi da se ne okliznem (ne zamišljajte hahhaha)
 2. Ispijanje čistog celerovog soka svako jutro – sa nevjericom da ovo neko sebi može da radi čitav život svaki dan (kao Nole Đoković)
 3. Vježbe Kundalini Yoge gdje je najviše energije curilo u razmišljnju “koliko još trebam da držim određeni položaj tijela” i “da li je Učitelj normalan” ????, “da li se možda zabrojao” ???? i “je li realno da preko 20 minuta već stojimo u jednom položaju” (Alex misli da kunemo muža, djecu i posao u tim trenucima, a istina je da kunemo njega hahhaha)
 4. Samostalno spremanje i konzumiranje drugačijih obroka u tačno određeno vrijeme gdje je “opcija” unutar mene u više navrata tražila suptilno odobrenje Učitelja da malo izmjenim redosled obroka.

 

Sve u svemu možda nazirete da sam prvi put jedva pretekla :D jer sam veliki dio programa doživljavala kao zadatke pa sam ih samim tim težila “odraditi” da to bude “na nivou zadatka” to je ujedno i moja najveća lekcija u prvom krugu bila.

 

Nauk te lekcije kulminirao je kašnjenjem na čas za koji je naglašeno da ne smijemo kasniti (kakva igra negacija hm?) gdje sam ja doživjela “blaži nervni slom” i gdje sam se lijepo isplakala i oprostila sa tom nebulozom da trebam biti bilo šta mimo onoga što JESAM VEĆ ROĐENJEM.

Kasnila, ne kasnila, uradila, ne uradila, eskivirala, ne eskivirala KLJUČ JE: shvati da si SVOJIM ROĐENJEM NA NIVOU ZADATKA.

 

Ipak, to ne znači da se trebamo pustiti i zapustiti već sa tim osjećajem da već JESI (što prvo treba naučiti prihvatiti iznova), sve više i više djelovati kako bi i na fizičkom nivou to sebi (ne nikom drugom) i pokazale.…i na kraju najveća poenta svega: EXTREMNO PUNO UŽIVALE U NOVOM NIVOU MOĆI, SVIJESTI I ENERGIJE.

 

Dakle dragi moji ljudi, sveukupni efekat bio je: tijelo je lagano kao perce, misli mirne, a energija fokusirana.

Šta više čovjek danas može poželjeti?

 

Ukolko bi i ti da preporodiš svoj um, tijelo i emocije i doživiš slično iskustvo iskreno preporučujem program Zelene Jogijske Dijete Alexandra Crnkovica kod kog ukoliko se prijaviš preko koda koji dobijaš kod mene ostvaruješ poseban popust!

Srećno,

GhanaPodelite na | Podelite na